BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Lukupiiri / Jorge Bucay

Sunnuntaina oli lukupiirimme kuukausittainen tapaaminen. Se oli tarkoitus pitää Cafe Talossa, mutta vasta paikalle mennessä huomasimme, että paikkahan oli kiinni. Onneksi kaikki osallistujat löysivät tiensä vieressä olevaan Säveleen.

Oli minun vuoroni valita kirja ja valitsin Jorge Bucayn "Kuuntele tämä tarina". Aikanaan tutustuin Bucayhin Dodon lukupiirin kautta. Jorge Bucay on hahmoterapeutti ja kehyskertomuksessa hän kertoo terapiassa olevasta nuoresta Demianista, jonka ongelmiin terapeutti tarjoaa sadun tai tarinan muodossa olevia mietteitä. Minulla on itselläni tuo kirja ja pidän sitä hyvin voimauttavana. (Käytinkö juuri sanaa "voimauttava", argh!) Sadut jäävät elämään mieleen ja niitä lukee uudestaan ja uudestaan. Kehyskertomus on hieman mitäänsanomaton luultavasti tarkoituksella. Jos Demianilla olisi pahoja psyykkisiä ongelmia, niin se veisi tilaa itse tarinoilta.

Valitettavasti lukupiiriläiset eivät olleet kovin innoissaan kirjasta. Moni ei ollut ehtinyt lukea sitä loppuunkaan asti. Joku vertasi Paolo Coelhoon ja pidin vertausta hieman epäoikeudenmukaisena. Aiemmin olen valinnut vuorollani piiriin Ian McEwanin Lauantain, Philippe Claudelin Harmaat sielut ja Gaetan Soucyn Tulitikkutytön. Kaikki saivat enemmän tai vähemmän nuivan vastaanoton joten ei tämänkertainenkaan ollut poikkeus :) Piiriläisemme ovat fiksuja ja akateemisia, mutteivät välttämättä kovin aktiivisia lukijoita.

Keskustelu harhaili mm. eri terapioihin. Vaikka olen psykologiaa opiskellut yliopistossa, niin minullekin on hieman auki mitä hahmoterapia on. Sen tiedän että kuntoutusterapioina tuetaan vain kognitiivista ja psykoanalyyttistä.

0 kommenttia: